در این مقاله اطلاعاتی برای شما گردآوری کرده ایم که به شما کمک شایانی در شناخت ترس می کند. اینکه بدانید ترس با فوبیا چه تفاوتی و ترس ناشی از هسترس چیست؟ نمی میشود گفت که ترس همیشه بد هست، ترس حتی گاهی باعث می میشود که شما از خطرات مصون بمانید.

 

 

ترس و ترسیدن پدیده جدانشده هستنی زندگی‌های آن دوران بوده است. در آن دوران زندگی‌ها به‌صورت قبیله‌ای بوده است و مردمان هر قبیله برای حفظ حریم خود مجبور بوده استند همیشه آماده‌ حنگ و دفاع . برای اینکه انسان در حالت آماده‌باش قرار بگیرد، ترس نوعی علامت خطر بوده است. ترس پدیده‌ای بوده است که این آمادگی را برای انسان ایجاد کرد.

فرض کنید در آن دوران زندگی کنید. محل زندگی شما در غار هست. شما برای حفظ حریم شخصی و نگهداری از محل زندگی‌تان باید همیشه آماده‌باشید. اگر قبیله‌ی دیگری به شما حمله کند تا محل زندگی‌تان را از شما بگیرد و شما آماده دفاع نباشید تکلیفتان مشخص هست.

شما جنگ را باخته و جانتان را از دست دهید. اگر در یک صبح زیبای بهاری از غار خود بیرون بیایید تا به شکار حیوانات بروید، ناگهان صدایی از پشت درختان حس کنجکاوی شما برانگیخته کند چه اتفاقی افتد؟ تصور کنید که بعد از صدایی که شنوید ناگهان از پشت درختان حیوانی به سمت شما آید. در این شرایط شما توانید دو انتخاب ه باشید یا فرار کنید و یا اینکه بمانید با آن حیوان بجنگید.

جهت مشاهده مقاله بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات توانبخشی در خدمت شما! معرفی بالابر بیمار و صندلی انتقال بیمار کلیک کنید

شما این فرصت را ندارید که بایستید و ببینید که آن حیوان چیست؟ انتخاب نادرست شما را به کشتن خواهد . فرض کنیم شما انتخاب کنید که خطر نکنید و فرار کنید. برای اینکه ماهیچه‌های بدنتان بتوانند انرژی کافی ه تا با آن حیوان بجنگید و یا با حداکثر سرعت فرار کنید.

احساس ترس باعث میشود که ضربان قلب شما افزایش پیدا کند تا بتواند خون بیشتری به عضلات شما برساند. هورمون آدرنالین در زمان احساس ترس از غدد فوق کلیوی ترشح میشود تا ضربان قلب شما را افزایش دهد. به دلیل ترشح این هورمون سرتان به سمت جلو خم میشود که بتوانید کنترل بیشتری روی خودتان ه باشید.

بدنتان شروع به لرزیدن کند. مردمک چشمان شما به هنگام ترس بازتر میشود که بتوانید فاصله دور را به‌راحتی ببینید. همگی این علائم به دلیل ترشح هورمون آدرنالین ایجاد شوند.

 

چرا می ترسیم؟

ترس در زمان‌های گذشته که اج ما در غارها و جنگل‌ها زندگی کردند حالت و احساسی حیاتی بوده است ولی اکنون‌که خطرات آن زمان ما را تهدید ن، وجود ترس باعث ایجاد دردسرهای زیادی خواهد شده هست. ما به احساس ترس نیاز نداریم ولی خود ترس هنوز در ذهن ما وجود . پس دانستید که ترس یک مکانیزم دفاعی بدن هست و این مکانیزم به علت دفاع از خطرات احتمالی در ذهن و جسم انسان قرار ه شده هسته هست که انسان بتواند جان خود را از خطرات نجات دهد.

در بعضی مواقع این احساس سراغ ما هم آید. مثلاً درزمانی که خواهیم در بین جمع سخنرانی کنیم این احساس باعث میشود که نتوانیم بر اوضاع کنترل ه باشیم.

حال که ماهیت ترس و دلیل وجود این احساس را دانستید خواهیم در مورد انواع ترس صحبت کنیم. در این مقاله ما در مورد دو نوع ترس صحبت کنیم.

جهت مشاهده مقاله معرفی پارالل بار فیزیوتراپی و کاربردهای آن کلیک کنید

ماهیت خود ترس خوب هست، اینکه الآن این احساس باعث دردسر انسان می میشود جای بسی تأمل . خوشبختانه ترس ها قابل کنترل و انسان می تواند با قدرت ذهن خود بر ترس های بی مورد و آزاره غلبه کند. قبل از اینکه به تکنیک رفع ترس ها بپردازیم، لازم هست که انواع ترس ها را بشناسیم.

حال که دانستید ترس چیست؟ و چرا این احساس در وجود انسان قرار ه شده هسته هست، نوبت آن هست که انواع ترس ها را بشناسیم.

 

انواع ترس‌ ها

۱- هسترس‌ها

هسترس‌ها یا ترس‌هایی که به‌صورت عادی در همه‌ی انسان‌ها وجود همان ترس‌هایی که با دیدن یک صحنه ترسناک و یا شنیدن صداهای وحشتناک سراغ انسان آیند. این ترس‌ها گاهی اوقات باعث شوند که از خودمان را از خطرات دور کنیم و جانمان را نجات دهیم.

مثلاً اگر صدای هولناک تصادف را بشنوید بلافاصله قلبتان شروع به تپش شده هستید کند. صدای ترسناک تصادف باعث میشود که این نوع ترس را تجربه کنید. یا وقتی‌که صحنه خطرناکی را بینید بازهم آدرنالین ترشح‌شده هسته و ضربان قلبتان بالا رود و احساس ترس به سراغتان آید. این نوع ترس را همه به‌نوعی در مواجه با صحنه‌های ترسناک و یا شنیدن صداهای ترسناک تجربه .

۲- فوبیاها

جهت مشاهده مقاله دستگاه بالابر بیمار چیست و چه مشخصاتی ؟ کلیک کنید

فوبیاها یا ترس‌های بیمارگونه که نشان از نوعی اختلال هست به دلایل مختلفی از جمله اتفاقاتی که در گذشته برای انسان افتند ایجاد میشود. این نوع از ترس بسیار آزاره هست و زندگی عادی انسان را دچار اختلال کند. شده هستت این نوع ترس با ترس نوع اول بسیار متفاوت هست. فوبیاها گاهی اوقات باعث شوند که انسان نتواند زندگی عادی ه باشده هست.

فرض کنید در شب تاریکی از کوچه تنگی عبور کنید. اصلاً به اینکه آن کوچه تاریک هست و ترسناک توجهی ندارید. در این هنگام ناگهان حیوانی با صدای ترسناک از روی دیوار پایین پریده و توجه شمارا به خود جلب کند. صدایی که این حیوان ایجاد کند باعث میشود که با شده هستت زیادی احساس ترس کنید.

کوچه تاریک و بی سر و صدا و شما که در عالم خودتان هستید به‌یک‌باره تبدیل به صحنه ترسناکی میشود و شما را ترساند. شما در آن ماجرا هر طور شده هسته خودتان را کنترل کنید.

این ماجرا گذرد و شما پس مدت‌ها دوباره با صحنه تاریکی مواجه میشوید. دیگر نتوانید این تاریکی را تحمل کنید. به‌محض مواجه‌شده هستن با تاریکی قلب شما شروع به تپش شده هستیدی کند. بدنتان لرزد و با ترس شده هستیدی که تا مرض مردن شما را آزار دهد.

شما به فوبیا گرفتارشده هسته‌اید. حتی با به یادآوری صحنه تاریک ترس به سراغتان آید و شما ترس‌های شده هستیدی را تجربه کنید.

اگر توجه کرده باشید نوع ترس اول با این نوع ترس بسیار متفاوت هست. در نوع اول شما با یک صحنه ترسناک و یا صدای وحشتناک مواجه میشوید و احساس ترس کنید ولی در نوع دوم با خیال صحنه ترسناک هم حملات فوبیا سراغ شما آیند.

ترس از تاریکی، ترس از ارتفاع، ترس از پرواز با هواپیما، ترس از حیوانات خانگی، ترس از مدرسه، ترس از اجتماع که به به فوبیاهای اجتماعی معروف و ترس‌های بیمارگونه دیگر که افراد عادی این نوع ترس ها را ندارند.

 

جهت مشاهده مقاله دستگاه بالابر بیمار چیست و چه مشخصاتی ؟ کلیک کنید

ان.ال.پی چه راهکاری را برای درمان ترس های بیمارگونه یا فوبیاها ارائه می دهد؟

در ادامه این مقاله خواهیم الگو یا تکنیکی را بگوییم ان.ال.پی آن را برای درمان فوبیاها ترس های بیمارگونه ارائه ه هست. ذهن انسان اگر احساس کند که ایمن هست و دوباره صحنه‌ای را که نخستین بار باعث ترس شده هسته هست را تجربه کند تواند این نوع ترس را کنار بگذارد

. ولی مهم‌ترین نکته این هست که در مواجه‌شده هستن با صحنه ترسناک باید احساس کند که ایمن هست و هیچ‌چیز و یا کسی او را تهدید نکند. احساس ایمن بوده استن و تجربه ایمن صحنه ترسناک باعث میشود که انسان به‌صورتی دیگر به ترس خود نگاه کند و به‌صورت ناخودآگاه احساس ترس از بین رفته و شخص فوبیایی از ترس خود دست بر.

الگوی درمان ترس‌های بیمارگونه یا فوبیاها

۱– به ترس خود فکر کنید

به ترس خود فکر کنید، به این‌که چه زمانی شروع به ترسیدن کردید. چه چیزی باعث ترسیدن شما شده هست.

۲- فرض کنید روی یکی از صندلی‌های سینما نشسته‌اید و کمی بالاتر از خط دیدتان پرده سینما را بینید.

دقت کنید این پرده سینما باید بسیار کوچک‌تر از پرده معمولی باشده هست.

جهت مشاهده مقاله صندلی کوادریسپس چیست؟ معرفی صندلی کوادریسپس کلیک کنید

۳- همان‌طور که روی صندلی نشسته‌اید از جسم خود خارج میشوید و مثل یک پرنده به سمت پروژکتور سینما بروید. از کنار پروژکتور به خودتان که روی صندلی نشسته‌اید نگاه کنید.

۴- از کنار پروژکتور، خودتان را ببینید که به فیلم خودتان که در حال پخش هست نگاه کنید.

۵- فیلمی که پخش میشود فیلم صحنه‌ای هست که شما در آن اولین بار ترس را تجربه کردید. شما باید خودتان را از بالای سرتان ببینید که در حال تماشای فیلمی از خودتان هستید که در آن فیلم از اول تا آنجایی که ترسیده‌اید و دوباره آرام شده هسته‌اید. این فیلم باید به‌صورت سیاه‌وسفید و کوچک‌تر از صحنه اصلی اتفاق باشده هست. سیاه‌وسفید بوده استن و کوچک بوده استن بسیار مهم هست و اگر غیرازاین باشده هست، این تکنیک نتیجه نخواهد . نکته دیگری که باید بدانید این هست که فیلم را باید از دریچه نگاه شخص دیگری نگاه کنید نه از دید خودتان.

۶- وقتی‌که فیلم به لحظه پایانی رسید، از کنار پروژکتور مستقیماً به داخل فیلم بروید.

در زمانی که فیلم را تا انتهای آن یعنی نقطه امن فیلم (جایی که ترس را تجربه کرده و سالم هستید) دیدید خودتان را از کنار پروژکتور به انتهای فیلم برسانید.

۷- وقتی‌که در داخل فیلم هستید، رنگ‌ها را به آن بازگردانید و فیلم را از انتها تا ابتدا به‌صورت برعکس نگاه کنید. این فیلم را طوری ببینید که انگار خودتان در فیلم هستید و اتفاقات به‌صورت برعکس برای خودتان افتد. فیلم را به‌صورت رنگی از جایی که ترس تمام شده هسته هست به جایی که نقطه آغازین آن هست و شما در آن نقطه احساس آرامش کنید ببینید.

۸- وقتی فیلم را برعکس دیدید و به نقطه ابتدای آن رسیدید، از فیلم خارج میشوید و به کالبد خود که روی صندلی نشسته‌اید برگردید.

۹- مراحل سوم تا هفتم این فرایند را پنج بار دیگر تکرار کنید.

جهت مشاهده مقاله آشنایی با تخت تراکشن و کاربردهای آن کلیک کنید

۱۰- اکنون به ترس خود فکر کنید و ببینید چه اتفاقی افتد. اگر احساس ترس نکنید، تکنیک را درست انجام ه‌اید. اگر فکر کردن به عامل ترس باعث میشود که دوباره احساس ترس کنید الگو را به‌درستی انجام نه‌اید. یادتان باشده هست که این تکنیک باید بسیار سریع انجام میشود. پس اگر نتیجه نگرفتید الگو را دوباره با سرعت بیشتری انجام دهید.

شما در این مقاله دانستید ترس چیست؟ و به این نکته پی بردید که ترس ها انواع مختلفی دارند. این مقاله به شما نشان که نوعی از ترس ها فوبیا ها نام دارند که به ترس های بیمارگونه معروفند. این مقاله الگویی را در اختیار شما قرار که بتوانید فوبیاها را درمان کنید. ان.ال.پی می تواند با تکنیک هایی که ارائه می دهد در زمان بسیار کوتاهی فوبیاها را درمان کند. فوبیاها ساده ترین مسائلی که به وسیله ان.ال.پی درمان می شوند.

ان.ال.پی به شما کمک کرد که بتوانید به این سؤال پاسخ دهید که ترس چیست؟ و چرا ترس در ذهن انسان های اولیه شکل گرفته هست؟! اگر ترس در وجود انسان های اولیه نبوده است احتمالا ما هم نبوده استیم و این مقاله نوشته نمی شده هست و شما هم نبوده استید که این مقاله را مطالعه کنید. همانطور که گفتیم ترس برای انسان های آن زمان احساس لازمی بوده است که باید در هنگام خطر ایجاد می شده هست تا نیاکان ما جان خودشان را نجات می ند و اگر ترس نبوده است و آنها این احساس را درک نمی کردند نمی توانستند خودشان را از خورده شده هستن و خطرات ناشی از حیوانات نجات .

ولی الآن هرچند که این ترس در بعضی مواقع لازم هست ولی آنچنان به کار نمی آید و در بیشتر اوقات باعث دردسر می میشود. فوبیاها نوعی از ترس ها که باعث دردسر زیادی می شوند که ان.ال.پی برای درمان آنها راه حل هایی ارائه ه هست. ترس چیست؟ ترس احساسی هست که ذهن انسان برای نجات انسان از خطرات احتمالی در او می سازد. مثلا اگر ترس نباشده هست انسان از ارتفاع های زیاد نمی ترسد و با کارها و رفتارهای خطرناک خود را به خطر می اندازد. پس ترس کمی لازم هست که انسان به کارهای خطرناک دست نزند.