تخت بیمارستانی تختی است که برای استراحت و معاینه ی بیماران از آن استفاده می شود. این تخت­ها را می توان در مراکز درمانی، بیمارستان ها و منازل استفاده کرد. با توجه به نیاز بیماران تخت های بیمارستانی متفاوتی طراحی شده است که هر کدام کاربرد های متفاوتی با یکدیگر دارند. در این مطلب سعی می کنیم شما را با کاربردی ترین و مهم ترین تخت های بیمارستانی آشنا کنیم.

انواع تخت بیمارستانی

تخت بیمارستانی در طرح ها و مدل های مختلفی طراحی شده است که هر کدام از آن ها برای موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرند. از مهم ترین این تخت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

تخت جراحی

یکی از بهترین تخت های بیمارستانی، تخت جراحی می باشد که در اتاق عمل مورد استفاده قرار می گیرد. این تخت ها به گونه ای ساخته شده اند که پزشک بتواند در زمان جراحی به بخش های مختلف بدن بیمار دسترسی داشته باشد. در این تخت بیمارستانی، سطوح متحرک و چرخ های گردانی وجود دارد که می توان بر اساس آن ها وضعیت بیمار را تغییر داد. علاوه بر آن تخت های جراحی به طور کامل بدن بیمار را ساپورت می کنند تا در حین عمل اتفاقی برای او نیفتد.

تخت اورژانس

تخت بیمارستانی به نام تخت اورژانس وجود دارد که با قابلیت جابجایی سریع ساخته شده است. زیرا بیمار در حالت اضطراری با این تخت ها به سرعت به بیمارستان و درمانگاه آورده می شود. برای محافظت از بیمار در حین حرکت سریع، حفاظ هایی در کنار تخت وجود دارد که از افتادن بیمار جلوگیری می کند. از مهم ترین ویژگی های این تخت بیمارستانی می توان به داشتن چرخ های بزرگ، کپسول اکسیژن، کمربند ایمنی بیمار، ضربه گیر و …. اشاره کرد.

تخت زایمان

یکی از خاص ترین تخت های بیمارستانی، تخت زایمان یا تخت ژنیکولوژی نام دارد. این تخت ها برای انجام زایمان طبیعی طراحی شده اند تا خانم ها بتوانند در پوزیشن خاصی روی آن قرار بگیرند و نوزاد خود را راحت تر به دنیا بیاورند. این تخت ها سه بخش اصلی برای نشستن، تکیه دادن و قرارگیری پا ها دارند که زایمان را برای خانم ها راحت تر می کند. برخی از این تخت ها امکانات بیشتری را نیز دارا می باشند. به طور مثال در برخی از آن ها تشک هوا، جای دست بیمار ، ظروف جمع آوری مایعات و …. نیز وجود دارد.

تخت معاینه

تخت معاینه یک تخت بیمارستانی به شمار می رود که بسیار ساده است و می توان آن را در هر درمانگاهی مشاهده کرد. این تخت یک تخت معمولی به حساب می آید که برای معاینات ساده از آن استفاده می شود. این تخت ها در بیشتر موارد دو شکن هستند و می توان آن ها را به صورت دستی و مکانیکی تغییر حالت داد.

تخت icu و ccu

یکی دیگر از تخت های بیمارستانی، تخت آی سی یو و تخت سی سی یو می باشد. این تخت ها به گونه ای ساخته شده اند که بیمار با دراز کشیدن روی آن ها احساس راحتی و آسایش داشته باشد. در بیشتر موارد جنس این تخت ها از پلاستیک می باشد و تمیز کردن و نظافت آن ها بسیار راحت و بدون مشکل است.

تخت cpr

تخت بیمارستانی cpr تختی است که برای بیماران قلبی استفاده می شود. در نتیجه باید تفاوت های زیادی با تخت های بیمارستانی دیگر داشته باشد. به طور مثال ممکن است برای بیماران قلبی که دچار ایست قلبی شده اند از دستگاه الکتروشوک استفاده شود. در نتیجه این تخت ها نباید رسانا باشند. زیرا ممکن است اتصالی بین دستگاه و تخت به وجود آید که بسیار خطرناک می باشد. علاوه بر آن تخت های سی پی آر باید مقاومت و استحکام زیادی داشته باشند زیرا در زمان شوک، فشار بالایی به آن وارد می شود.

تخت اطفال

یکی دیگر از تخت های بیمارستانی، تخت اطفال نام دارد که برای کودکان بیمار تعبیه شده اند. این تخت ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند و نرده های محکمی نیز در کنار آن ها وجود دارد. این نرده ها کمک می کنند که کودک از روی آن نیفتد و پزشک بتواند به خوبی خود را انجام دهد.

تخت بیمارستانی ۱

انواع تخت بیمارستانی بر اساس مکانیزم حرکتی

تخت های بیمارستانی را می توان بر اساس مکانیزم حرکتی آن ها به سه دسته تقسیم بندی کرد. تخت های مکانیکی و دستی، تخت های نیمه اتوماتیک و تخت های فول اتوماتیک از مهم ترین تخت های بیمارستانی به شمار می روند.

تغییر زاویه ی تخت های مکانیکی و دستی به وسیله ی دست و اهرمی که زیر تخت تعبیه شده است انجام می شود. اما تغییر زاویه ی تخت های نیمه اتوماتیک به صورت برقی انجام می پذیرد. اما برای تغییر ارتفاع تخت باید از دست و اهرم کمک گرفت. تخت های فول اتوماتیک از جدیدترین تخت ها به شمار می روند که تمام حرکات آن به صورت برقی انجام می شود.

تخت بیمارستانی ۲

انواع تخت بیمارستانی بر اساس تعداد شکن

تخت بیمارستانی قابلیت تغییر زاویه دادن از قسمت های مختلفی را دارا می باشد که برای آرامش بیشتر بیمار طراحی شده است. به طور کلی تخت های بیمارستانی بر اساس تعداد شکن به چهار دسته تقسیم بندی می شوند.

تخت های تک شکن: یکی از ساده ترین تخت ها، تخت های تک شکن هستند که امکان تغییر زاویه دادن آن در قسمت فوقانی تخت وجود دارد. شما می توانید قسمت سر و بالا تنه ی بیمار را با این تخت به بالا بیاورید. برای مطالعه و غذا خوردن قسمت سر بیمار به بالا می آید.

تخت های دو شکن: این تخت ها در قسمت بالا و پای بیمار قابلیت تغییر زاویه دارند. افرادی که شکستگی پا دارند، با این تخت راحت تر زمان نقاهت خود را می گذرانند.

تخت های سه شکن و چهار شکن: این تخت ها سه قسمت برای تغییر زاویه دادن دارند. شکن های این تخت ها در قسمت بالا، پا و وسط تخت می باشد تا بیماران استراحت مطلق، زمان راحت تری را روی آن بگذرانند. هرچه تعداد شکن در تخت بیشتر باشد، بیماران با آسایش و راحتی بیشتری روی آن استراحت می کنند.

تخت بیمارستانی ۳