ازآنجاییکه مسائل حقوقی مختلف دارای پیچیدگیها و نکات بسیار زیادی هستند، افراد مختلف باید قبل از عقد هر قراردادی یا در صورت رویارویی با مشکلات حقوقی با وکلای فعال در این زمینه مشورت کنند. برای شناخت موسسه حقوقی باید دقت کنید که این موسسات از وکلای بسیار متبحری تشکیل میشوند که باتوجهبه تبصرهها و قوانین وضع شده توسط مجلس شورای اسلامی، دیوان عالی کشور یا هر نوع سازمانی که در حوزه موردنظر فعالیت میکند، بهنوعی از بروز مشکل جلوگیری میکنند.
همچنین مشاوره حقوقی به متقاضیان کمک میکند تا در صورت ارتکاب هر نوع جرم با کمترین میزان مجازات آن را حل کنند. البته موارد گفته شده هنوز به طول کامل برای این سؤال که وظایف موسسه حقوقی چیست کافی نیستند. در حالت کلی موسسات حقوقی دارای وکلایی با بار علمی بالا درباره امور حقوقی مختلف همچون مسائل مربوط به طلاق، ثبت ازدواج، مسائل بانکی، مشکلات قضایی و غیره هستند که در صورت بروز هرگونه مشکلی در این حوزه به متقاضیان در راستای حل آن کمک خواهند کرد.
موسسه حقوقی چیست؟
این موسسه به منظور ارائه خدمات حقوقی تاسیس می شود و در واقع واحدی غیرتجاری است که از چندین وکیل که در مسائل حقوقی صاحب نظر هستند ایجاد می شود. در این موسسه فعالیت های حقوقی ای که جنبه علمی حقوقی دارند، انجام می شود. موسسات حقوقی با مشاوره هایی که به مدیران و ذی نفعان می دهند، کمک می کنند تا تصمیمات صحیحی اتخاذ کنند؛ البته با در نظر گرفتن مسئولیت های کیفری، جزایی، حقوقی و انتظامی.
موسسات حقوقی همچنی در حل و فصل مسائل حقوقی سازمان ها به آنان کمک می کنند. در مواقع می تواند گفت موسسات حقوقی بین وکیل و موکل به عنوان رابط عمل کرده و از کارشناسان حقوق یا وکلای رسمی دادگستری برای این کار استفاده می کند. در دنیای امروزی نظمی که باید در تعاملات انسانی و اجتماعی تعریف شده است، باعث ایجاد نیازهای حقیقی و حقوقی شده و نیاز به موسسات حقوقی احساس می شود.
موسسه حقوقی در چه حوزههایی فعالیت میکند؟
در مباحث بالا به طور کامل به این نکته پرداختیم که وظیفه کلی موسسه حقوقی چیست ولی هنوز به طور کامل با وظایف وکلای فعال در این زمینه و نحوه خدماتدهی آنها آشنا نشدهایم که در این بخش به همه آنها میپردازیم.
بهعنوان سادهترین تعریف موسسه حقوقی در ابتدا باید دقت کرد که موسسات حقوقی در مسائل مختلفی فعالیت میکنند که شامل مواردی همچون مشاوره کیفری، مشاوره تجاری، مشاوره تجارت بینالملل، مشاوره جرائم پزشکی، مشاوره امور اتباع، مشاوره خدمات ویژه، مشاوره حقوقی خانواده، مشاوره دیوان عدالت اداری و مشاوره حقوقی عادی میشود.
فعالیت موسسات حقوقی گسترده است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این مشاوره ها می تواند با افراد یا با سازمان ها و شرکت های بزرگ باشد. مشاوره های حقوقی انواع مختلفی دارند که ازجمله آنها می توان به مشاوره خانواده، ارث، مالیاتی، تجاری، کمک حقوقی، حقوقی و شغلی اشاره کرد. از دیگر مشاوره ها می توان به ثبت احوال اشاره کرد که در زمینه هایی مثل تغییر سن در شناسنامه، حذف اسم همسر، باطل کردن شناسنامه، تغییر نام و ... فعالیت می کند.
قرارداد
انجام وکالت در قراردادهایی مثل قراردادهای صنعتی، خرید و فروش، ساختمانی، پزشکی و هر گونه قرارداد خصوصی میان شخص حقیقی و خصوصی.
وصول مطالبات
انجام تخصصی آن ها توسط وکیل مثل چک برگشتی، سفته، اوراق بهادار و دیگر سندها...
از دیگر فعالیت های موسسه حقوقی می توان به مواردی مثل انجام دادن امور حقوقی، رسیدگی کردن به موارد کیفری، قبول پرونده هایی که با امور خانواده ارتباط دارند، داوری کردن و ... اشاره کرد.البته گستردگی فعالیت های مربوط به موسسه حقوقی بیشتر از اینهاست که ما فقط به صورت خلاصه ای به پاره ای از آنان اشاره کردیم.
چرا برای حل مشکلات حقوقی مشورت با موسسات حقوقی از اهمیت بالایی برخوردار است؟
برخی افراد هنوز با این موضوع که موسسه حقوقی چیست و اهمیت مشورت با آنها آشنایی ندارند. در واقع میتوان گفت که مسائل حقوقی مختلف همچون اخذ ویزا و پاسپورت ایران، مسائل ممنوعالخروجی، مشکلات قتل، ضرب و شتم، موارد خانوادگی همچون طلاق، مسائل تجاری همچون ثبت شرکت، موارد مربوط به صادرات و واردات کالا و بسیاری از موارد دیگر موضوعات بسیار تخصصی و پیچیدهای هستند. هرساله افراد زیادی در حین کار در حوزههای فوق با مشکلاتی روبهرو میشوند.
وکلای موسسه حقوقی بینالمللی سفیران ایرانیان بهعنوان متخصصان حقوقی حرفهای و کاربلد به متقاضیان کمک خواهند کرد تا در کوتاهترین زمان ممکن مشکل خود را حل کنند. درصورتیکه متقاضیان بدون مشورت با وکلای حقوقی اقدام به انجام مراحل مربوط به پرونده موردنظر کنند، شانس خود را برای موفقیت در آن کاهش خواهند داد و باید هزینه بیشتری پرداخت کنند.