عوامل بسیاری در بیماری های قلبی عروقی دخیل اند و در سال های اخیر آگاهی ما از این ریسک ها تغییر کرده است. بر طبق نوشته های یک پزشک :”در ۲۵ سال گذشته ، چاقی مفرط و دیابت نقش مهمتری در بروز بیماری قلبی کرونر داشته اند تا کشیدن سیگار ، دیس لپیدمی ( چربی پریشی ) و بیماری فشار خون . ” چاقی مفرط و زیادی وزن احتمال خطر بستری شدن و مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.” عامل ژنتیک نیز نقش مهمی دارد ، در بعضی افراد احتمال بیماری های قلبی نسبت به سایر افراد بیشتر است . حتی عوامل اجتماعی اقتصادی میتواند تاثیر گذار باشد. خوردن غذاهای سالم برای هر کسی مهم است ، اما در مورد افرادی که احتمال مبتلا شدن به این بیماری در آنها بالاتر است بیشتر اهمیت دارد.در اینجا به چند مورد غذاهای واجد شرایط اشاره میکنیم که مناسب بودن آنها برای قلب بطور علمی ثابت شده است.
سیر
طبق مطالعات علم اسرار مسری ، رابطه ای معکوس بین مصرف سیر و پیشرفت بیماری های قلبی عروقی وجود دارد . ثابت شده سیر مانع از عملکرد آنزیم های سنتز چربی میشود ، باعث کاهش تجمع پلاکت ها شده ، از پروکسی چربی اریتروسیت ها و لیپوپروتئین کم چگالی جلوگیری میکند ، باعث افزایش آنتی اکسیدان میشود و آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار میکند. در حالیکه تعدادی از مطالعات انجام شده تلاش بر رد کردن کارایی سیر در مانع شدن از بیماری های قلبی داشته اند ، نتایج منفی بدست آمده در بعضی کلینیک ها آن را رد کرد .در تحقیقات انجام شده در کلینیک ها ، از انواع مختلف سیر ، موادتشکیل دهنده فعال و فرا زیستی ناشناخته ، انتخاب تصادفی ناکافی ، انتخاب نامناسب مورد های مورد آزمایش و مدت زمان کوتاه برای آزمایش کردن بکار رفته است : تحقیقات خوبی انجام نشده است.
آب انار
سرشار از آنتی اکسیدان است. ثابت شده آب انار دارای خواص ضد بیماری های قلبی ، آنتی اکسیدان ، ضد فشار خون و ضد التهاب میباشد. همچنین موجب کاهش پروکسید چربی ها در افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲( که این عامل خود موجب بروز بیماری های قلبی است ) هستند میشود و موجب تعدیل فشار خون در افرادی که مبتلا به فشار خون بالا (سیستولیک) هستند میشود.
جهت مشاهده و خرید انواع ژنراتور نیتروژن کلیک کنید
ماهی آزاد وسایر ماهی های دارای چربی
پیشنهاد میشود مصرف ماهی را بدلیل وجود امگا ۳ ، اسید های چرب افزایش دهید چراکه این ترکیبات خطر بروز ناراحتی های قلبی را کاهش داده و فشار خون بالا را بهبود میدهد. ماهی های چرب که بیشتر مصرف میشوند بغیر از ماهی آزاد میتوان از قزل الا، ماهی کولی ، ماهی خال مخالی ، ساردین و تون نامبرد.
روغن زیتون
در رژیم و تغذیه مدیترانه ای ، روغن زیتون یک منبع مهم چربی میباشد که مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی را کاهش میدهد. فواید سرشار روغن زیتون حاکی از این است افرادی که از آن بطور منظم در رژیم خود استفاده میکنند نسبت به افرادی که چربی های مضرر در رژیم خود گنجانده اند ، کمتر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی میشوند.
بادام ها
اگر بادام بطور متعادل مصرف شود ، می تواند در سلامت قلب موثرباشد. طی یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۰ ، به مدت ۴ هفته روزانه مقدار کمی بادام به ۴ نفر که چربی خون متعادلی داشتند دادند ، و نتیجه بدست آمده حاکی از این بود که بادام در کاهش سطح سرم عامل بروز چربی هایی که بیماری های قلبی کرنوی را بهمراه دارند میشود، همچنین بادام موجب تغییر ناگهانی در نسبت عاملها ی بروز لیپید ها (چربی ها ) و مستعد بودن چربی های سرم خون به تعدیل اکسایشی میشود.
جهت مشاهده و خرید انواع بن ماری کلیک کنید
بروکلی و مارچوبه
مطالعات مشاهده ای و تجربی حاکی از این است که استفاده از گیاهان تیره چلیپائیان وگلوکوزینولات میتواند احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. همه ما میدانیم رژیم هایی سرشار از سبزیجات و مقدار خیلی کم چربی برای سلامت قلب مفیدند، اما بعضی سبزیجات فعالانه میتوانند از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کنند . بنابراین مقدار زیادی سبزیجات دارای برگ های تیره و از گروه چلیپائیان مانند بروکلی استفاده کنید. مارچوبه نیز دیگر سبزیجاتی است که سلامت قلب را باعث میشود.