کسانی که سیگار می کشند اگر لثه هایشان آسیب ببینید به خاطر اختلال خون رسانی در این افراد مانع از خونریزی می شود که یکی از نشانه های بروز بیماری در دهان و دندان می باشد. افراد سیگاری اغلب وقتی متوجه مشکل در بافت لثه و دندان هایشان می شوند که لثه هایشان آسیب زیادی دیده اند.

 

نشانه های بیماری لثه چیست؟

بزرگترین مشکل در مسیر درمان لثه این است که معمولا لثه ها علائمی مانند درد و سوزش از خود نشان نمی دهند. به همین دلیل است که در بسیاری از موارد لثه ها تا زمانیکه دچار مشکل حادی نشوند، توسط شخص تشخیص داده نمی شوند. به این ترتیب شاید از معدود نشانه هایی که بیمار خود می تواند با دقت، مانع از پیشرفت بیماری در لثه هایش شود، تغییر نگ لثه از حالت طبیعی صورتی رنگ به به حالت التهابی قرمز رنگ است.

نکته قابل توجه این است که معمولا بیماران با مشاهده تغییر رنگ از صورتی به قرمز ملتهب، آنرا جدی نمی گیرند در حالیکه اگر برای بررسی و درمان سریعا مراجعه کنند به سادگی در مراحل ابتدایی بیماری، با کمترین هزینه، می توان مانع از بروز مشکلات جدی برای لثه یا دندان شد و طبیعتا چشم پوشی از درمان به موقع، درمان سخت و پرهزینه تری را در مراحل پیشرفته بدنبال دارد.

مشخصا رنگ لثه باید چگونه باشد؟

رنگ لثه می تواند نشان دهنده سلامت یا بیماری لثه باشد. رنگ طبیعی لثه صورتی با قوام و سفت و روشن است. وقتی رنگ لثه به سمت قرمز شدن تغییر کند، نشانه از بروز التهاب و ورود لثه به یکی از مراحل بیماری است. اینجاست که شخص با تغییر رنگ باید برای معاینه و درمان مراجعه کند. بعضی اوقات لثه به هر دلیل زخمی می شود. اگر دلمه بستن در زخم های ناشی از سوختگی یا پارگی و تماس مکرر زخم با آب را دیده باشید، آنچه برخی از آن به سفید شدن لثه یاد می کنند هم ناشی از همان پوششی است که در اثر زخمی شدن لثه و تماس مکرر لثه با بزاق دهان بعد از چند روز، روی آن ایجاد می شود. در واقع سفید شدن لثه نشانه ای از بیماری نیست بلکه در اثر دلمه بستن زخم لثه ایجاد می شود.

چه عواملی باعث زخمی شدن لثه ها می شوند؟

زخم های لثه می تواند ناشی از سوختگی، جای قرص های زیر زبانی، جای دست دندان های مصنوعی و یا ناشی از آفت باشد.

جهت مشاهده مقاله اتوکلاو: کاربردها و انواع آن کلیک کنید

استعمال دخانیات چه تاثیری بر سلامت لثه دارد و درمان ایمپلنت در افراد سیگاری تا چه حد جوابگوست؟

ابعاد تاثیرات منفی سیگار در سلامت بدن گسترده است؛ سیگار یکی از عواملی است که خونرسانی بافت ها و قدرت ترمیم را برهم زده و در نتیجه قدرت دفاعی بدن را کاهش می دهد. این روند در مورد بیماری های دهان و دندان در افراد سیگاری از آن جهت اهمیت دارد که فرد سیگاری بدلیل عدم تعادل در خونرسانی بافت های دهانی، کمتر با علائمی مانند خونریزی یا التهاب لثه که نشانه هایی از بروز بیماری در دهان و دندان است، مواجه شده و زمانی متوجه مشکل می شود که بسیاری از بافت لثه و دندان ها آسیب جدی دیده اند.

از طرف دیگر، جراحی های لثه یا ایمپلنت نیاز به قدرت دفاعی بدن دارد و در این موارد هم افراد سیگاری با مشکلات بیشتری در مقایسه با سایر افراد مواجه هستند.